Gemmerkoekies
Hulle lyk nes die gekoopte gemmerkoekies met die heel suikerkorrels tussen die barsies. 'n Mens kan ook wit suiker gebruik, maar dit moet grof wees. Die resep kom van Mev. A. Kruger van die Paarl.
185 g (200ml) botter of margarien
250 ml goue stroop
700 g koekmeelblom
20 g koeksoda
15 mg fyn gemmer
5 ml sout
3 eiers
550 g bruin suiker (nie sagte soort)
Metode:
Smelt botter en stroop in 'n groterige kastrol oor matige hitte en laat afkoel tot lou. sif meel, koeksoda, kremetart, gemmer en sout saam. Voeg eiers by stroopmengsel en roer net tot alles gemeng is. Gooi suiker bo-oor en roer net tot mengsel nat is, maar die suiker nie gesmelt nie. gooi oor gesifte bestanddele en meng. Bedek deeg en laat dit sowat 2 uur rus. Rol stukkies deeg in balletjies en plaas 2 cm van mekaar op gesmeerde bakplate. Druk balletjies efffens plat met 'n vurk. Bak 10-12 minute by 180°C. Lewer sowat 13 dosyn koekies.