# Afrikanerhart - die Trekpad van 'n Nasie

Koeksisters

250               ml                 meelblom hoogvol

12,5              ml                 mielieblom

15                 ml                 bakpoeier

12,5              ml                 margarien

375               ml                 melk

Metode:

Sif droë bestanddele en vryf margarien in. Klits eiers en melk. Maak aan tot sagte deeg. Knie vir 12 minute. Plaas oornag in koelkas. Gebruik net gedeeltes van die deeg en laat res in die koelkas. Rol deeg en sny in repies. Braai in diep olie. Dompel dadelik in yskoue stroop.

Stroop:

16                 k                   suiker

¼                  k                   suurlemoensap

                                          gerasperde skil van 2 lemoene

½                  t                    kremetart

2                   k                   lemoensap

6                   k                   water

Metode:

Los suiker op in water voordat dit kook. Voeg lemoensap by. Kook vinnig saam vir 15 minute. Voeg suurlemoensap en kremetart by wanneer stroop afgekoel is. Plaas oornag in koelkas. Moenie al die stroop gelyk gebruik nie. Die stroop kan baie lank in die koelkas gebêre word.

Joey Pienaar