# Afrikanerhart - die Trekpad van 'n Nasie

Galjoen Braai

1                            vars Galjoen (1,5kg)

45           ml            gesmelte botter

45           ml            kookolie

45           ml            growwe sout

30           ml            vars lemoensap

Metode:

Kooktyd is 15 minute. Spalk galjoen en haal binnegoed uit. Skubbe af, vel op. Maak goed skoon, binne en buite. Meng bestanddele (sonder suurlemoensap). Vryf in/oor vel. Braai met vel onder oor medium kole. Gooi suurlemoensap op vleis. Draai slegs een maal om. Heerlik met vars gebakte bruin brood en druiwekonfyt. 

*Dit is nou onwettig om galjoen in Suid-Afrika te koop of verkoop sonder 'n permit. Galjoen mag slegs gevang word vir persoonlike gebruik met 'n geldige permit. 

Johan Badenhorst

 innerlik bewe alles

bewustelik in my

uiterlik is net my

pupille vergroot

my hande hou jou

hart in my ribbes vas

jou longe haal asem

in my mond en

jou soene maak

my naak op jou

lyf se altaar...

© ENRiCUS